×

Missatge d'error

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/lhnzqvxw/catalogo.lacreatura.org/html/lacreatura/includes/file.phar.inc).

Què és La Creatura?

Què és La Creatura?

La Creatura és una base de dades feminista que recull propostes d'ocupació i autoocupació basades en els principis de l'economia feminista i solidària per tal de visibilitzar i promoure la presència de dones, lesbianes i trans en els diferents àmbits laborals tradicionalment masculinitzats.
 
A més d’oferir els serveis de les persones, entitats i col·lectius adherits a La Creatura, aquest web pretén:
 
  • Fomentar xarxes de suport mutu, diàleg entre els projectes i creació col·lectiva;
  • Oferir serveis i desenvolupar treballs de consultoria i assessorament a entitats;
  • Promoure canvis socials per fomentar els principis ètics, solidaris i feministes de l'economia.
Les Creatures volem, al cap i a la fi, enfortir les xarxes feministes i generar eines que permetin crear un món, també en l'àmbit laboral, més just per a tothom
 

 

El nostre diagnòstic

Detectem que:

Existeixen molts projectes feministes autònoms que funcionen de manera proximal, és a dir, només abasten cercles de persones properes i conegudes.

Hi ha una falta de recursos per impulsar aquests tipus de projectes per, d'una  banda, desconeixement dels mateixos i, per altra, falta de voluntat política.

Es dóna una situació d'invisibilitat de projectes de dones, lesbianes i trans,  sobretot en àrees tècniques i tradicionalment masculinitzades.

Existeix un malestar per part de dones i feministes front a la manera de fer (no  crítica, vertical, masclista...) d'alguns professionals d'àrees tècniques i masculinitzades

Moltes patim una contradicció a l'hora de produir qualsevol esdeveniment (feminista o no) o contractar serveis: hem de recórrer a homes cis per obtenir serveis  (tècnics, muntatge, etc.)

 
 
 

Sobre nosaltres

El grup motor de La Creatura som l’Alba, l’Ana y la Laura, tres activictes feministes i currantes que estem cansades de veure com la divisió sexual del treball segueix a l’ordre del dia i com aquesta ordenació social té conseqüències nefastes per a les dones, lesbianes i trans. La invisibilització; una gran dificultat per accedir a nitxos laborals masculinitzats; l’androcentrisme en el plantejament de les feines; les lògiques a partir de les quals s’articulen o la manera d’organitzar-nos; el sexisme que pateixen les DLT en les feines més masculinitzades (qüestionament de la nostra capacitat o professionalitat… ) són algunes d’elles. 
Per això, ens hem organitzat per crear aquest recurs, perquè volem guanyar-nos LA VIDA (en tots els seus sentits) entre totes! 
Esperem que us sigui útil, amigues.  
 
Visca, visca, visca la lluita feminista! 
 

Com funcionem?

El primer any el projecte va estar dut a terme per l'equip motor inicial (Laura, Ana i Alba), posant-hi moltes ganes i moltíssimes hores de treball, i des de setembre de 2019 el continua desenvolupant des de la cooperativa La Raposa del Poble Sec.
 
La idea de La Creatura és, no només crear un web on visibilitzar projectes, sinó també crear una xarxa on aquests projectes puguin trobar sinèrgies entre ells. És per això que entenem que, per fer-ho viable, tots els projectes adherits haurien d'assolir uns compromisos mínims:
 
- Pagar la quota anual *
- Assistir i participar en les trobades trimestrals de projectes adherits
- Mantenir un feedback més o menys estable amb l'equip motor de La Creatura
 
A canvi, els projectes adherits gaudiran de diversos avantatges:
 
- Difusió del seu projecte a través de les xarxes socials de La Creatura i també de les de La Raposa del Poble Sec
- Assessorament laboral, legal i comptable en el marc de l'economia feminista
- Recolzament administratiu a través de l'estructura jurídica estable de La Creatura
 
* La quota anual són 30€, que a més et faran ser sòcia amiga de La Raposa del Poble Sec. Si aquesta quantitat no és assumible per part dels projectes, segur que podem trobar altres formes d'economia per poder ser part de La Creatura.